El Col·legi recorre un concurs de serveis a Castelló

hospital_provincialcastellon

El COBDCV (Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana) ha recorregut el concurs pel qual la Consellería de Turisme, Cultura i Esport, ha tret a licitació un concurs per al servei de vigilància i auxiliars de la Biblioteca Pública de Castelló (DOCV 23/1/2012 licitació nº 9-11 ES), disponible en: Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

En primer lloc hem d’assenyalar que el lloc de treball denominat “auxiliar de biblioteca” no existeix en l’administració de la Generalitat Valenciana. En segon lloc i per al nostre col·lectiu molt més preocupant, denunciem l’aparent intenció d’emmascarar amb aquestes pràctiques, adjudicacions de llocs de treball de tècnics bibliotecaris, sense possibilitat per als professionals de la mateixa administració a concursar, i sense possibilitat per als nous titulats d’accedir a llocs de treball que haurien de ser qualificats.

Si en la Biblioteca Pública de Castelló fan falta llocs de treball de bibliotecaris/as, no estaria malament que es dote a aquest Centre de llocs de bibliotecaris. Si un hospital necessita metges, una biblioteca també necessita dels seus professionals, és a dir, de bibliotecaris.

Amagar i degradar una plaça de tècnic dins d’un concurs de serveis de vigilància ens sembla una mala pràctica per part de l’administració contribuint així a la deterioració dels serveis bibliotecaris i d’informació als quals la ciutadania de Castelló té dret.

València 9 de Febrer 2012.
Vicent Giménez Chornet.
Junta de Govern del COBDCV.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?