El Col·legi denuncia la precarietat de la funció bibliotecària i la possible desaparició de les biblioteques d’hospital

cartell-quadrat-3aJVBE

El passat 11 de juny la Conselleria de Sanitat va decidir suprimir la figura de bibliotecari com a personal estatutari de la Agència Valenciana de Salut mitjançant el Decret 70/2013, des del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) s’entén aquesta mesura com un atac més als serveis públics d’aquesta Comunitat, ja que no només desapareix una figura professional, sinó que es te por de què les biblioteques dels hospitals vagen a poc a poc perdent la qualitat dels seus serveis i acaben per desaparèixer.

El COBDCV ja ha fet lliurament d’un plec d’al·legacions contra aquest decret a la Conselleria, del que espera obtenir prompta resposta. En el mateix s’explica que sense un professional al capdavant de les Biblioteques d’Hospital, aquestes difícilment poden donar un servei de qualitat, no només als pacients que tracten d’alleujar la seua convalescència mitjançant la lectura, que és el seu vessant social, sinó tampoc en el seu vessant científic d’instrument de suport a la docència i la investigació medica que es duu a terme als hospitals.

“És necessari posar l’èmfasi que les biblioteques dels hospitals deuen continuar en funcionament i a més deuen ser ateses per personal qualificat per a això” va declarar Alicia Sellés, Presidenta del COBDCV.

En aquest sentit, cal afegir les reiterades queixes des de l’àmbit professional sobre el fet que, fa ja bastant temps que aquestes places no estaven sent cobertes per personal de l’administració especial sinó de l’administració general.

El COBDCV després de fer les comprovacions pertinents en Conselleria de Sanitat i amb els seus serveis jurídics s’adhereix a la campanya de recollida de signatures iniciada per SEDIC en change.org.

Informació complementària:

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?