El Col·legi denuncia la amortització de llocs de treball

hospital_provincialcastellon

El Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana denúncia l’amortització de diferents llocs de treball que afecten a Biblioteques, Centres de Documentació i Arxius de la GV. Denunciem la conversió que s’està produint de llocs de treball de bibliotecaris, documentalistes i arxivers de l’administració de la GV, en llocs d’administració general.

El Col·legi té la sospita que, darrere d’aquestes amortitzacions de llocs de l’administració especial, que requereixen titulació específica en “Biblioteconomia i Documentació” per a la seua provisió, es troba la necessitat de recol·locar a funcionaris de l’administració general que últimament han anat perdent diferents llocs “de confiança” en la nostra administració.

Entre altres llocs ens sembla d’especial rellevància pel seu efecte en els serveis a la Comunitat, el lloc de Bibliotecari/a de la D.G. de la Dóna i per la igualtat (Institut de la Dóna). Aquesta biblioteca i centre de documentació ha exercit un paper fonamental en els estudis de gènere en la C.V. i amb aquestes mesures desapareix l’únic lloc professional que existeix.

Un altre exemple són dos llocs de bibliotecaris en Cefires (Centres de formació del professorat) biblioteques que han subministrat recursos didàctics i de recerca al professorat dels Centres d’ensenyament de la nostra comunitat. Aquestes biblioteques i centres de documentació per qui van a ser ateses? per advocats, economistes, arquitectes?

Alberguem dubtes que aquestes mesures es puguen adoptar d’aquesta manera, si tenim en compte, a més, l’actual Llei de Biblioteques i la Llei d’Ordenació i Gestió de l’Administració Pública. Aquesta normativa especifica que els llocs de treball no poden ser amortitzats de forma arbitrària i, la qual cosa és més, no es pot atribuir a cossos de l’administració general competències que han de ser exercides per cossos de l’administració especial.

Valencia 14 de març de 2012.
Junta de Govern del COBDCV.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?