El COBDCV exposa la seua experiència sobre les Biblioteques Hexagonals a Càceres

El COBDCV exposa el seu expertise sobre les-Biblioteques- Hexagonals-a- Saragossa

La participació de la presidenta del COBDCV en el “Seminari de Centres documentació ambiental i espais naturals protegits” a Càceres esta setmana ha tingut com a objectiu donar a conéixer el model Hexàgon d’Innovació Pública (HIP) en Biblioteques. Yolanda Puchades ha pogut ensenyar el model hexagonal sobre la Biblioteca del segle XXI i com ésta hauria de projectar-se per a transformar-se en una institució innovadora, compromesa, útil i pròxima a la ciutadania. Donant a conéixer als assitents els antecedents d’este projecte i el paper del COBDCV en el mateix

El Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana té molt a dir sobre l’adaptació del Model HIP (Hexàgon d’Innovació Pública) a les  biblioteques. A través d’un grup de col·legiats, el COBDCV ha estat treballant este projecte des de l’any 2022 conjuntament amb el laboratorio de Govern Obert d’Aragó (LAAAB). 

El model HIP va ser desenvolupat pel LAAAB per tal de posar el focus en accelerar el canvi de les organitzacions mitjançant la innovació. Com s’ha dit, es pretén transformar la institució clàssica de la Biblioteca cap a una organització oberta, democràtica i dinàmica. A esta jornada es va parlar sobre com aplicar este model que continue fomentant la lectura i sent un espai d’aprenentatge i porta al coneixement. 

Una jornada que ens ha permés continuar avançant en este projecte mitjançant la reflexió col·lectiva entorn a com deuen canviar les biblioteques per continuar sent una institució útil i propera a la ciutadanía.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?