Curació de continguts en biblioteques

Curació-Continguts-Paula-Traver

Curs en línia de 20 hores

 • Dates: del 16 de maig al 12 de juny de 2022
 • Lloc: Aula Virtual COBDCV.
 • 2 sessions en línia: Es realitzaran dues sessions en línia per Zoom d’aproximadament 45 minuts cadascuna durant el curs:
  • Sessió 1: 16 de maig de 2022, a les 12.00 hores.
  • Sessió 2: 8 de juny de 2022, a les 12.00 hores.

Aquest curs està organitzat pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i emmarcat dins de les activitats preparades dins del Conveni signat amb la Generalitat Valenciana.

Professora: Paula Traver.

Paula Traver és bibliotecària, documentalista i content curator independent.

Amb més de deu anys d’experiència en el camp de la informació i la documentació, dedicada a gestionar biblioteques virtuals i recursos electrònics, així com a buscar i seleccionar informació en internet i en recursos especialitzats. És professora col·laboradora en la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), professora associada en la Universitat de València (UV) i vicepresidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV). També cofundadora de SocialBiblio, una comunitat virtual dedicada a l’aprenentatge en línia en temes de biblioteconomia i gestió de la informació.

Llicenciada en Humanitats (UJI), en Documentació (UOC) i Màster Oficial en Societat de la Informació i el Coneixement (UOC).

Més informació en LinkedIn i en el seu web personal.

Públic al qual va dirigit:

Membres del COBDCV, professionals de la Xarxa Lectura Pública Valenciana i alumnes interessats/ades en content curation.

Presentació:

La curació de continguts o content curation és un mètode que ens permet buscar, seleccionar, aportar valor i compartir informació d’internet d’un tema determinat amb diferents fins. En aquest curs ens centrarem en com les biblioteques poden utilitzar-lo per a enriquir les seues estratègies de comunicació en mitjans socials, bé creant productes informatius nous a partir de contingut existent en internet o bé generant publicacions curades en blogs o xarxes socials. Veurem diferents bones pràctiques que s’estan duent a terme en biblioteques i sectors afins a manera d’inspiració.

Objectius:

 • Conéixer què és curació de continguts i reflexionar sobre el paper del bibliotecari/ària com content curator
 • Entendre el “Mètode de les 4S” (buscar, seleccionar, aportar valor i compartir informació en Internet).
 • Conéixer bones pràctiques de curació de continguts en biblioteques.
 • Aprendre a utilitzar les principals eines digitals de curació de continguts.
 • Aplicar els coneixements adquirits a un cas pràctic a la meua biblioteca.

Metodologia

Metodologia teoricopràctica. S’exposen una sèrie de continguts teòrics combinats amb l’aplicació del Mètode de les 4S amb eines digitals. Les activitats fetes s’aplicaran a un supòsit pràctic real o inventat de la meua biblioteca.

Programa:

 1. Què és content curation. Introducció i conceptes. El mètode de les 4S. Usos a les biblioteques. Estudis sobre el tema.
 2. Fase de disseny. Selecció d’un tema propi sobre la meua biblioteca que aplicaré a un projecte personal. Definició d’objectius.
 3. Fase de cerca i recopilació d’informació. On i com buscar informació. Monitorar i rebre informació de manera sistemàtica. Alertes i agregadors RSS. Eines: Google Alerts i Feedly
 4. Fase de selecció i filtrat. Organitzar, classificar i guardar informació. Marcadors socials: Pocket. L’escriptori virtual: selecció d’enllaços a colp de clic. Recopila continguts en la teua revista digital: Flipboard. Crea taulers en Pinterest.
 5. Fase d’aportació de valor i difusió. Tècniques per a aportar valor en internet fent content curation. Els millors mitjans socials per a difondre informació de la teua biblioteca en internet. Twitter i Instagram.

Inscripcions. 

No pagues ni envies justificants fins que el Col·legi et confirme que queden places lliures.

Tots els cursos  del COBDCV poden ser bonificats per la Fundació Tripartita (empleats en actiu en empreses)

Formes de pagament

Ingrés al compte:

Logo de Caixa Popular

ES14 3159 0032 9522 0380 0228

Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)

BIC: BCOEESMM159 (Pagaments des de fora d’Espanya)

o realitzar un ingrés utilitzant     paypal

[+ info paypal.es]

Per a qualsevol dubte telefonar al 620707369 o contactar amb administracio@cobdcv.es

Col·labora:

 

Escuela Técnica Superior de Ingeniería Informática.
Universitat Politècnica de València.
Camino de Vera s/n – València 46022
Edificio 1H – Despacho 04 – planta baja
Teléfono: 620 707 369

© 2022 Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana · Avis legal · Política de cookies · Política de privacidad

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?