Curació de continguts en biblioteques

PREU:  

Esgotat

Presentació

La curació de continguts o content curation és un mètode que ens permet buscar, seleccionar, aportar valor i compartir informació d’internet d’un tema determinat amb diferents fins. En aquest curs ens centrarem en com les biblioteques poden utilitzar-lo per a enriquir les seues estratègies de comunicació en mitjans socials, bé creant productes informatius nous a partir de contingut existent en internet o bé generant publicacions curades en blogs o xarxes socials. Veurem diferents bones pràctiques que s’estan duent a terme en biblioteques i sectors afins a manera d’inspiració.

Seran 2 sessions en línia que es realitzaran dues sessions en línia per Zoom d’aproximadament 45 minuts cadascuna durant el curs.

 

PROFESSOR/A
Paula Traver

Paula Traver és bibliotecària, documentalista i content curator independent.

Amb més de deu anys d’experiència en el camp de la informació i la documentació, dedicada a gestionar biblioteques virtuals i recursos electrònics, així com a buscar i seleccionar informació en internet i en recursos especialitzats. És professora col·laboradora en la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), professora associada en la Universitat de València (UV) i vicepresidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV). També cofundadora de SocialBiblio, una comunitat virtual dedicada a l’aprenentatge en línia en temes de biblioteconomia i gestió de la informació.

Llicenciada en Humanitats (UJI), en Documentació (UOC) i Màster Oficial en Societat de la Informació i el Coneixement (UOC).

Més informació en LinkedIn en el seu web personal.

Públic al que va dirigit

Membres del COBDCV, professionals de la Xarxa Lectura Pública Valenciana i alumnes interessats/ades en content curation.

Objectius
  • Conéixer què és curació de continguts i reflexionar sobre el paper del bibliotecari/ària com content curator
  • Entendre el “Mètode de les 4S” (buscar, seleccionar, aportar valor i compartir informació en Internet).
  • Conéixer bones pràctiques de curació de continguts en biblioteques.
  • Aprendre a utilitzar les principals eines digitals de curació de continguts.
  • Aplicar els coneixements adquirits a un cas pràctic a la meua biblioteca.
Metodologia

Metodologia teoricopràctica. S’exposen una sèrie de continguts teòrics combinats amb l’aplicació del Mètode de les 4S amb eines digitals. Les activitats fetes s’aplicaran a un supòsit pràctic real o inventat de la meua biblioteca.

Programa
  1. Què és content curation. Introducció i conceptes. El mètode de les 4S. Usos a les biblioteques. Estudis sobre el tema.
  2. Fase de disseny. Selecció d’un tema propi sobre la meua biblioteca que aplicaré a un projecte personal. Definició d’objectius.
  3. Fase de cerca i recopilació d’informació. On i com buscar informació. Monitorar i rebre informació de manera sistemàtica. Alertes i agregadors RSS. Eines: Google Alerts i Feedly
  4. Fase de selecció i filtrat. Organitzar, classificar i guardar informació. Marcadors socials: Pocket. L’escriptori virtual: selecció d’enllaços a colp de clic. Recopila continguts en la teua revista digital: Flipboard. Crea taulers en Pinterest.
  5. Fase d’aportació de valor i difusió. Tècniques per a aportar valor en internet fent content curation. Els millors mitjans socials per a difondre informació de la teua biblioteca en internet. Twitter i Instagram.
requisits

Per a qualsevol dubte telefonar al 620 707 369 o contactar amb administracio@cobdcv.es

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?