Clara Berenguer

Col·labora amb la #CTSelección elaborant pautes i recomanaciones per a seleccionar recursos imprescindibles d’àlbum il·lustrat per a joves lectors (12 a 16 anys)

Clara Berenguer Revert és el referent valencià en àlbums il·lustrats. Doctora en Història de l’Art per la Universitat de València amb una tesi doctoral sobre la il·lustració infantil valenciana i, més concretament, sobre les il·lustracions infantils de l’il·lustrador valencià Miguel Calatayud.

Col·labora habitualment en diverses publicacions amb articles de crítica i divulgació sobre àlbums il·lustrats, llibres infantils il·lustrats i tot el que es deriva del món de l’edició en aquest àmbit. De fet, el setembre del 2016 va obtindre el XV Premi Aurora Díaz-Plaja de Crítica i Estudi de la Literatura Infantil Catalana pel conjunt de crítiques publicades en la revista Lletres Valencianes durant l’any 2015. Així mateix, des del 2014 gestiona el blog Llibreria Il·lustrada, en el qual intenta abordar tota aquesta temàtica il·lustrada però des d’un punt de vista molt més personal.

Ha treballat també com a editora en Sembra Llibres i col·labora de manera externa amb altres editorials alhora que forma part de la coordinació de Baba Kamo. Festival i Fira del Llibre Il·lustrat de València.

Pel que fa als textos literaris, el novembre de 2015 va guanyar el II Premi Àlbum Il·lustrat Ciutat de Benicarló amb l’obra Quan xiula l’avi (Onada, 2015) amb il·lustracions de César Barceló; Llibret de falla (Onada, 2018), amb il·lustracions de Cecilia Plaza, és el segon dels seus textos i, La cua de sirena(El Cep i la Nansa, 2019), amb il·lustracions de César Barceló és la publicació més recent.

Clara Berenguer ha participat en diverses ocasions com a formadora amb el COBDCV i de segur que ho continuarà fent.

Deixa un comentari