Museu de la Pilota. El Genovés

El Museu de la Pilota, que pertany a l’Ajuntament del Genovés – La Costera, naix el 2003 per conservar i difondre una part de la cultura valenciana que havia estat oblidada, mostrant, celebrant, estimulant el públic què, quan ens visita, desperta en ell certa curiositat, records, vivències què, el transporten al passat o l’inciten a caminar cap a un futur on la pilota estarà present. La pilota té una missió i uns valors que cap altre esport té, com la cavallerositat, la humilitat o la companyonia i la bonhomia.

El Museu se situa a El Genovés i ocupa més de 500 m2, distribuïts en una sala principal per a exposicions temporals, una sala de maquetes i diorames, una sala per a presentacions i jornades, a més d’un trinquet de pilota grossa.

Forma part de l’Etnoxarxa, museus etnològics locals, de la Diputació de València i col·labora estretament amb La Càtedra de la Pilota de la Universitat de València. El seu director és David Sarasol i Moscardó i per a qualsevol necessitat el trobareu al telèfon de contacte 657 86 86 11 o al correu electrònic davidsarasol@gmail.com

Deixa un comentari