Ana Valdés Menor

Col·labora amb la #CTSelección elaborant pautes i recomanaciones per a seleccionar recursos per a bebeteques.

Ana Valdés Menor és una apassionada del món de la literatura en general. Des de xicoteta va voler ser bibliotecària i per això va estudiar la diplomatura de Biblioteconomia i Documentació en la Universitat de Múrcia, posteriorment va fer la llicenciatura en Documentació en la UOC, i un màster d’”Animació a la lectura” per la Universitat d’Alcalá de Henares.

Treballa a les Biblioteques Municipals de Villena com a tècnic mitjà des de l’any 1993 on participa directament en les activitats d’animació infantil i juvenil, especialment en els tallers de bebeteca i ho compagina amb les seues funcions de Tutora de Documentació i Assignatures Lliures en la UOC.

L’interessa molt tota possibilitat d’acostar la lectura a les persones, i no té cap dubte que la millor manera és sembrar el camí a seguir des de molt menuts, fins i tot abans de nàixer. Però no per això deixa d’intentar crear noves aventures entorn de l’animació lectora amb tots els públics, i per això ha estat codirectora d’un programa de ràdio local anomenat “La música que esconden los libros“, modera un club de lectura no massa clàssic en la llibreria Ítaca denominat “Entrelibros”, crea grups de WhatsApp a través dels quals rescata llibres oblidats o dirigeix un club de lectura fàcil a la biblioteca de l’Escola d’Adults de la seua ciutat. I està convençuda, que per tot açò, les biblioteques són essencials per erigir-se la millor eina perquè la societat conega el poder dels llibres, les lletres i les lectures amb tot el que això comporta.

Ha impartit xarrades, tallers i conferències relacionats, sobretot, amb la literatura infantil i juvenil, i últimament, a través del CEFIRE, cursos sobre biblioteques escolars, posant el seu granet d’arena per a posar en marxa biblioteques en diversos centres educatius de la Comunitat Valenciana.

Té com a llei dur a terme una frase per a ella essencial: “el coneixement ha de ser compartit, si no és menys coneixement”. Així doncs, estarà disposada a compartir el que sap, sobretot per a continuar aprenent, i col·laborar en qualsevol cosa en la qual puga servir d’ajuda.

Deixa un comentari