Selecció de recursos imprescindibles de Pilota Valenciana per a Biblioteques


Hui ens recomana:

El Museu de la Pilota. El Genovés – La Costera

El Museu de la Pilota, que pertany a l’Ajuntament del GenovésLa Costera, naix el 2003 per conservar i difondre una part de la cultura valenciana que havia estat oblidada, mostrant, celebrant, estimulant el públic què, quan ens visita, desperta en ell certa curiositat, records, vivències què, el transporten al passat o l’inciten a caminar cap a un futur on la pilota estarà present. La pilota té una missió i uns valors que cap altre esport té, com la cavallerositat, la humilitat o la companyonia i la bonhomia.

El Museu ocupa més de 500 m2, distribuïts en una sala principal per a exposicions temporals, una sala de maquetes i diorames, una sala per a presentacions i jornades, a més d’un trinquet de pilota grossa, despatx, lavabos o biblioteca.

Situació del Museu


Museu de la Pilota El Genovés – La Costera

Una de les missions del Museu de la Pilota és col·laborar amb qualsevol estament que estiga disposat a difondre la Pilota valenciana.

En  aquest sentit, el Museu col·labora amb La Càtedra de Pilota Valenciana i amb el web Pilota didàctica : recursos didàctics per a conèixer la pilota valenciana, un projecte de Ricard Sentandreu i Pilotaviu : diari digital de la pilota valenciana que, actualment porta amb FEM Esport. Pilota didàctica recull totes les publicacions sobre la Pilota com ara; treballs, articles, TFG, TFM, ponències, jornades, dossiers, llibres, revistes i un munt de recursos didàctics, destacant els materials audiovisuals per a tots els públics en un to directe, divertit i senzill.La Càtedra de Pilota:


Actualment el Museu de la Pilota col·labora amb la Càtedra de Pilota Valenciana, institució que té per objectiu realitzar accions i posar en marxa projectes destinats al desenvolupament de la Pilota valenciana i, així mateix, desenvolupar activitats formatives, culturals, d’investigació i d’extensió universitària orientades cap al coneixement i la difusió permanent en relació amb el nostre esport. La Càtedra depén de la Generalitat Valenciana i la Universitat de València, el seu director és Vicent Añó.

Du a terme les següents activitats:

  • Promou investigacions o projectes professionals sobre la pilota valenciana.
  • Dota de premis per a treballs de Fi de Màster o beques per a Tesis Doctorals.
  • Organitza cursos de formació, seminaris o congressos sobre pilota valenciana.
  • Organitza jornades de divulgació de la pilota en centres escolars.  En el mes de setembre de 2016 es varen desenvolupar les Jornades d’Escoles de Pilota Valenciana.
  • Publicacions sobre la Pilota valenciana.

Podeu contactar amb la Càtedra per sol·licitar les seues publicacions així com altres disponibles en:

Campus Blasco Ibáñez; Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport c/ Gascó Oliag, 3 c.p: 46010 de València. Tel. 963 86 43 40

catedrapilotavalenciana@uv.es


Què ens recomana i per què?

Des del Museu de la Pilota hem fet una selecció de recursos imprescindibles que tota biblioteca hauria de tindre, basant-nos en el fet que es puguen aconseguir, perquè hi ha una sèrie de publicacions que ja no estan a la venda o estan exhaurides. Tot i això hem indicat la disponibilitat de les obres citades o la manera d’accedir a elles. Hem allistat documents per a públic infantil i adult. També vos recomanem les publicacions de la Càtedra de Pilota Valenciana, la revista FERIDA o l’editorial Això és com tot!

Però, sobretot, recomane els imprescindibles, perquè, si vols saber i desenvolupar un centre d’interés a la teua biblioteca sobre la Pilota valenciana, és el que cal tindre. Si teniu algun dubte podem consultar-nos en:

Museu de la Pilota El Genovés-La Costera; David Sarasol i Moscardó Tel.657 86 86 11 davidsarasol@gmail.com


Editorials que publiquen

Això és com tot!

Això és com tot! és un projecte en comú, resolt com a editorial on destaquen els valors de l’autogestió, l’autonomia i l’autoajuda, la igualtat, l’equitat i la solidaritat interna, d’entre les que formen part i amb els que s’alien.
L’objectiu és oferir un o més punts de vista en tot allò que encara està viu, que és conflictiu i que no és visible del tot i, per descomptat, impossible de representar.
Prioritzen les xarxes afectives, utilitzant la investigació i la mostra o resultat d’aquesta en un relat obert a la crítica postcontemporània.
Rafa Tormo és el seu cap visible, actualment, totes les publicacions corresponen a pobles de La Ribera, però, en un futur, obriran el ventall a la resta de comarques.

Editorials comercials

Puntualment, podem trobar alguns títols sobre Pilota valenciana a les següents editorials:

Institucions que publiquen


Publicació periòdica destacada

La revista FERIDA amb 15 números publicats a hores d’ara, té una periodicitat trimestral, sobre l’actualitat de la pilota valenciana, barrejat amb articles i reportatges, amb un disseny acuradíssim. Compta amb 132 punts de venda a tot el País Valencià que pots consultar a ferida.co


Audiovisuals

Destaquem aquests audiovisuals de pilotadidactica.com, adreçats tant a infantils com a adults.


Publicacions d’interés i per a saber-ne més de Pilota Valenciana

En aquesta secció podeu trobar documents per tal d’aprofundir-ne més en el tema de la Pilota, com d’altres que considere interessants, tot i que estan exhaurits o són molt difícils d’aconseguir a hores d’ara, però que considere molt importants per a l’estudi de la Pilota valenciana.


Deixa un comentari