Biblioteca del Museu de Prehistòria de València

L’equip de professionals de la Biblioteca del Museu de Prehistòria de València participa amb la Comissió Tècnica de selecció per a elaborar recursos de selecció sobre Prehistòria i Arqueologia per a públic infantil i juvenil. Esta biblioteca especialitzada de museu té una bona col·lecció amb una gran experiència en la seua dinamització.

Creada, junt al Museu, l’any 1927,  el fons bibliogràfic està format per més de 70.000 volums amb aproximadament 1.450 títols de revistes, audiovisuals,  llibres infantils i còmics que recorren la història de la humanitat des dels seus orígens fins a l’època romana i medieval, especialitzant-se en l’àmbit valencià i en el mediterrani. Alhora, disposa d’una àmplia col·lecció sobre museologia, restauració, numismàtica i epigrafia oferint el suport necessari per a la investigació, l’aprenentatge i la difusió del coneixement. 

A més de participar en les diferents activitats del Museu, com ara exposicions o jornades de portes obertes a jaciments arqueològics, la Biblioteca organitza regularment presentacions de llibres i tertúlies dins del seu àmbit temàtic. A més, esporàdicament, ha promocionat i col·laborat en altres tipus d’iniciatives com ara edicions en la Wikipèdia o Bookcrossing. 

La secció infantil i juvenil va començar a crear-se l’any 2008 per poder arribar-hi al públic més menut i animar-los a descobrir i a gaudir de la prehistòria i l’arqueologia i sensibilitzar els xiquets i xiquetes sobre la importància de la investigació arqueològica i la protecció del patrimoni. 

A partir de 2013 comencen a fer-se animacions lectores d’una durada de 20-30 minuts, programades cada diumenge a una sala de descans del Museu,  que es transforma, setmanalment, per unes hores, en una biblioteca infantil i juvenil. La temàtica de les animacions és molt diversa intentant aprofondir de forma atractiva en algun període de la història de la humanitat.

La secció inclou, a banda de les publicacions més científiques tractades amb rigorositat,  contes, còmics, diccionaris, publicacions periòdiques, atles, llibres de pregunta-resposta, biografies, àlbums il·lustrats, novel·les, manuals i jocs, adaptats a les distintes edats del públic al qual va dirigida. Pel mateix motiu la classificació és temàtica i molt senzilla. 

Si vos interessa alguna de les publicacions del Museu de Prehistòria de València per a la vostra biblioteca vos la poden fer arribar.

No dubteu en contactar:
bibliotecasip@dival.es o al telèfon 96 388 36 00

Deixa un comentari