Llibres, biblioteques i criatures: triar i ordenar la col·lecció infantil

Vos portem la píndola que Anna Juan va oferir durant el confinament dins de la iniciativa Píndoles Formatives del COBDCV.


Les col·leccions per a lectors de 0-5 anys

Anna Juan va fer una sessió de formació dins del programa de Píndoles Formatives organitzat pel COBDCV, i ens va contar moltes coses sobre els àlbums il·lustrats i la literatura pensada per als xicotets lectors de 0 a 5 anys, on és fonamental la figura del mediador adult, que comparteix de manera repetida la lectura amb els menuts i fa de pont entre el llibre i els xiquets.

Els xicotets lectors es queden captivats per com es transmet el missatge. Anna Juan fa ací una reivindicació dels xiquets de 0-5 com a lectors, perquè la lectura no és només la descodificació de l’alfabet, sinó que la lectura és interpretar el món en tots els seus llenguatges: veus, ritme, colors, il·luminació, textures, gustos, manipulació…


Què ens recomana:

  • Varietat i diversitat d’estètiques, tècniques d’il·lustració i representacions visuals del món.
  • Recursos de tradició oral com cançons i jocs populars: moixaines, cançons de bressol, llibres basats en lectura musical i ritme…

Qui l’ofereix:


Si vols saber més…


Anna Juan Cantavella és docent, investigadora, assesora i promotora de lectura i editora en el món de la literatura infantil.

Doctora en Antropologia Social i Cultural i Màster en Llibres i literatura infantil i juvenil, ha realitzat tasques d’investigació i docència en les universitats École Nationale Supérieur d’Architecture de Sant-Étienne, Université Jean monnet, UOC, Universitat Autònoma de Barcelona i als grups d’investigació GRECS, CRESSON, Centre Max Weber.

Compagina la docència i la investigació amb la divulgació de la literatura infantil, mitjançant el disseny i la realització de tallers per a adults i menuts.