L’àlbum il·lustrat: paraules i imatges per treure el cap al món

Hui recomanem…

25 autors iberoamericans per apropar-se al llibre àlbum

La selecció de hui ve de la mà de la Fundación Cuatrogatos i el grup d’investigació LIEL (Literatura Infantil y Educación Literaria), de la Universidad de Castilla-La Mancha, que ens ofereix ara el fruit d’un altre projecte que pretén fer ponts entre els creadors, escriptors i il·lustradors d’Espanya i Amèrica Llatina.

Concebuda com un suport per als mediadors que treballen apropant la lectura a les noves generacions, l’obra que hui presentem es centra en el treball de 25 il·lustradors iberoamericans que han explorat amb notable encert el territori de l’àlbum-llibre, una modalitat que guanya popularitat dins de la literatura infantil i juvenil.

Què ens recomana i per què…:

Després de fer una xicoteta introducció sobre allò que és l’àlbum il·lustrat (i perquè no tots els llibres amb moltes il·lustracions ho són), el document ens presenta a 25 autors del món de l’àlbum-llibre, que treballen tant els textos com les il·lustracions.

Junt amb cada biografia, s’aporta la resposta dels autors i autores a les següents preguntes:

  • Quins elements són esencials en la creació d’un llibre àlbum per a xiquets i joves?
  • Què pot aportar la lectura d’este tipus de llibre al públic infantil i juvenil?
  • Quines coses poden ajudar a fer ponts entre el públic i el llibre àlbum?

Si vols consultar el document complet: