- Data: 21 de gener de 2020
- Horari: de 10 a 14 hores.
- Lloc: Biblioteca Pública Municipal de Dénia
Taller complet
Francesc Fort
Des del 2015 du a terme un projecte d’alliberament de programes de ràdio a Viquipèdia. Va formar part de l’equip de “Territori Sonor” en els inicis de les emissions d’À Punt, i des del 2019 treballa per a la Fundació Wikimèdia com a enllaç comunitari per a la comunitat hispànica en el Procés Estratègic Wikimèdia 2030.
- Data: 23 de gener de 2020
- Horari: de 10 a 14 hores.
- Lloc: Noves dependències. Aula 5. Avda. Vall d’Uixò, 25, Castelló.
Taller anul·lat
Santiago Navarro Sanz
Enginyer químic per la Universitat Jaume I. Editor de la Viquipèdia i altres projectes Wikimèdia des de 2006, on ha realitzat més de 126000 edicions, creat més de 1300 articles en diferents llengües i carregat més de 6000 imatges. És administrador de la Viquipèdia en castellà des de 2008. Soci fundador de Wikimèdia Espanya, va ser vocal en 2011, vicepresident entre 2012 i 2015, i president des de 2015. També és membre de Wikimèdia Xile, Wikimèdia Portugal, Wikimèdia Mèxic i Wikimèdia Veneçuela.
Col·labora al Projecte d’Innovació Educativa de la UJI Wikitrad des de 2010, i també ha col·laborat en altres projectes a la Universitat de València, Universitat Politècnica de València i la Universitat de Múrcia, i en altres projectes educatius a nivell universitari, de secundària i primària o de formació per al professorat.
Ha sigut organitzador o jurat en diferents edicions nacionals de concursos de fotografia com ara Wiki Loves Monuments, el major concurs de fotografia del món, i ha participat com a ponent en diferents jornades, cursos i congressos nacionals i internacionals.
- Data: 24 de gener de 2020
- Horari: de 10,30 a 14,30 hores.
- Lloc: BPE “Azorín” de Alacant. Plaça Paseíto Ramiro, 15, 03002 Alacant.
Taller complet
Tomás Saorín Pérez
- Data: 28 de gener de 2020
- Horari: de 10 a 14 hores.
- Lloc: Aula de Formació. 1er pis, Biblioteca d’Humanitats “Joan Reglà”. Universitat de València
Francesc Fort
Editor de Viquipèdia des de fa més d’una dècada, Francesc sol participar en articles de temàtica local. El 2016 es va convertir en el primer valencià que va exercir com a “Viquipedista resident” en un museu, gràcies al projecte del Museu Valencià d’Etnologia. D’aquella experiència van nàixer un pòster i una presentació que s’han portat a congressos com FESABID o Wikimania. Des del 2017 ha impartit formació sobre els projectes Wikimèdia al Grau de Documentació de la UV.
Des del 2015 du a terme un projecte d’alliberament de programes de ràdio a Viquipèdia. Va formar part de l’equip de “Territori Sonor” en els inicis de les emissions d’À Punt, i des del 2019 treballa per a la Fundació Wikimèdia com a enllaç comunitari per a la comunitat hispànica en el Procés Estratègic Wikimèdia 2030.
Públic al qual va dirigit
Bibliotecaris/es, Arxivers/es i tot tipus d’alumnes/as que vulguen i els interesse assistir.
S’entregarà certificat d’assistència de 4 hores.
Presentació
Per la seua facilitat d’accés, la Viquipèdia ha esdevingut la porta d’entrada al coneixement de bona part de la població, desenvolupant al món digital un paper similar al que les biblioteques desenvolupen al món físic. No obstant això, la Viquipèdia no és només una eina de consulta, sinó que és un projecte de creació lliure i col·laboratiu que fonamenta la seua qualitat en la presència de referències que acompanyen la informació que s’hi ofereix. En aquest sentit, les biblioteques són les grans dipositàries de referències que poden nodrir i millorar la informació disponible a aquesta enciclopèdia en línia, que durant anys es manté com una de les pàgines web més visitades a escala mundial. En aquesta formació es presentarà què és la Viquipèdia i com s’hi pot participar activament des del col·lectiu de bibliotecaris i documentalistes, tot aprofitant l’avinentesa de la celebració de l’edició 2019 de la iniciativa #1lib1ref.
Metodologia
Aquesta formació prendrà la forma d’un taller, on els participants disposaran de temps i oportunitats per posar en pràctica els coneixements adquirits durant la mateixa sessió.
Programa
El taller es desenvoluparà durant un matí.
- Introducció al coneixement lliure, les llicències i els projectes Wikimèdia.
- Edició: introducció de continguts i referències. Com editar un article de la Viquipèdia.
- Afegir referències per a participar en la campanya #1Lib1Ref
- Com carregar un fitxer a Wikimèdia Commons i ens familiaritzarem amb la base de dades Wikidata.
- Posada en pràctica
IMPRESCINDIBLE: Cada alumne portarà el seu ordinador a l’aula. En cas de no disposar d’un ordinador contactar amb el Col·legi.
Clica ací i accedeix al Formulari d’inscripció
No realitzes el pagament, ni envies justificants, fins que el Col·legi et confirme que queden places lliures.
Formes de pagament
Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)