Com llegim quan llegim àlbums il·lustrats

babakamo-cartell

Taller gratuït presencial exclusiu per a col·legiats i col·legiades.

Aquesta activitat es fa dins de la programació del Festival Baba Kamo.

  • Data: Divendres 13 de desembre de 2019.
  • Horari: De 11.00 a 13.00h.
  • Lloc: Aula Capitular- Centre del Carme Cultura Contemporània, València. Plànol.

Professora: Clara Berenguer

Clara Berenguer és Doctora en Història de l’Art per la Universitat de València amb una tesi sobre les obres infantils il·lustrades de Miguel Calatayud; és professora del Diploma de Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves de la Universitat de València; col·labora habitualment en diverses publicacions (Lletres Valencianes, Saó, Valencia Plaza, La Veu, Faristol) amb articles de crítica i divulgació sobre àlbums il·lustrats, llibres infantils il·lustrats i tot el que es deriva del món de l’edició en aquest àmbit. Així mateix, sobre tots aquests temes esmentats i altres reflexions literàries escriu en el seu blog, Llibreria Il·lustrada, des del 2014. Al setembre del 2016 va obtindre el XV Premi Aurora Díaz-Plaja de crítica i estudi de la literatura infantil catalana.

Ha publicat els àlbums Quan xiula l’avi, il·lustrat per César Barceló, II Premi Àlbum Il·lustrat Ciutat de Benicarló (Benicarló: Onada, 2015), Llibret de falla, il·lustrat per Cecilia Plaza (Onada, 2018) i La cua de sirena (El Cep i la Nansa, 2019), il·lustrat també per César Barceló.

Actualment, compagina tota aquesta activitat amb la seua feina a l’editorial Sembra Llibres i amb la coordinació d’activitats de Baba Kamo. Fetival i fira del llibre il·lustrat.

Es podrá acumular el certificat.

Presentació

Quina diferència hi ha entre un llibre il·lustrat i un àlbum il·lustrat? Són els textos els únics que aporten un significat a la història? Quins reptes lectors planteja l’àlbum? Hem d’aprendre a llegir també les il·lustracions? Quantes lectures possibles pot presentar l’àlbum? En què ens hem de fixar a l’hora de triar un àlbum il·lustrat? Són els àlbums uns llibres destinats només als infants?

En aquest taller de lectura d’àlbums il·lustrats es descobrirà el camí que van seguir els llibres il·lustrats infantils fins a esdevenir en els àlbums il·lustrats que hui coneixem. Així, mitjançant un itinerari cronològic, es mostrarà una selecció de l’amplíssim repertori editorial i s’analitzaran quins són els elements que intervenen en la narració i com i per què són susceptibles d’intervindre també en el relat. La presentació de tot un seguit de publicacions de temàtiques diferents, fins i tot d’aquelles més incòmodes, ens permetrà conéixer aquests tipus de
publicacions per a equipar la biblioteca amb una bona selecció d’àlbums il·lustrats.

Metodologia

Aquest taller s’organitza amb una primera part centrada en una exposició teòrica i, a
continuació, es disposarà d’una estona de tertúlia entre els participants.

Pica ací i accedeix al Formulari d’inscripció

No envies justificants fins que el Col·legi et confirme que queden places lliures.

 

Per a qualsevol dubte telefonar al 620707369 o contactar amb administracio@cobdcv.es

Col·labora:

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?