El Col·legi denuncia el tancament de RTVV

Foto de trabajadores de Canal9

L’anunci del tancament de Canal 9 ens ha sorprés mentre el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes (COBDCV) juntament amb ACICOM i altres col·lectius, institucions, organismes i associacions, redactàvem una proposta sol·licitant la Protecció Legal reconeixent els fons audiovisuals com un Bé d’Interès Cultural (BIC)..

Des del COBDCV volem posar de manifest l’alarma general i denunciar la falta de respecte institucional al patrimoni documental, bibliogràfic i audiovisual que cada vegada està sent més notori i evident després del tancament de RTVV (Canal 9), la qual cosa va a suposar posar en greu perill el patrimoni audiovisual valencià.

Analitzant la legislació de manera específica en el qual afecta béns del patrimoni documental i bibliogràfic i audiovisual de rellevància patrimonial i béns immaterials de naturalesa tecnològica de rellevància patrimonial, queda clarament recollida la protecció i l’ànim del legislador de fer una llei preservadora i guardiana dels valors que contenen els documents audiovisuals.

  • LLEI 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d’11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià. [2007/1870].
  • Llei 17/2006, de 5 de juny de la ràdio i televisió de titularitat estatal.
  • Llei 13/1985, de 25 de juny, del Patrimoni Històric Espanyol.
  • Llei 23/2011, de 29 de juliol de Dipòsit Legal.
  • Llei 7/2010, de 31 de març, General de la Comunicació Audiovisual.
  • Llei 1/2006 de 19 d’abril de la Generalitat del sector audiovisual.

El tancament de RTVV (Canal9) ens fa qüestionar si es va a protegir el patrimoni audiovisual que posseeix aquesta entitat de forma adequada.

Instem a l’Administració al fet que assumisca la responsabilitat de procurar la protecció adequada d’aquests fons audiovisuals. Així mateix instem a totes les associacions, fundacions i institucions, que treballen en defensa del patrimoni cultural, al fet que unisquen esforços perquè des de les mateixes es realitzen quantes accions es consideren adequades amb la finalitat d’aconseguir que aquest patrimoni audiovisual es conserve adequadament per a les generacions presents i futures.

Junta de govern
Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?