Llegir en Valencià

Llegir en valencià és una campanya anual per a fomentar la lectura i promocionar el valencià, a través de tres activitats: la publicació d’una col·lecció de llibres els títols dels quals varien anualment; concursos sobre els llibres, que es publiquen setmanalment; i entrevistes a personatges famosos sobre la campanya. Llegir en valencià està dirigida a totes les persones que volen començar a llegir en valencià i, a més, descobrir històries i curiositats sobre diferents aspectes de la cultura valenciana: llegendes, festes, cuina, etc. Cada any s’escull un d’aquests aspectes com a temàtica principal.

Els llibres són breus i amb lletra fàcil de llegir, seleccionats per a agradar tant als lectors poc habituats com aquells amb més experiència. A més, en cada títol hi ha informació d’altres obres per a continuar llegint en valencià. Els llibres incorporen també un glossari amb el significat d’algunes paraules o expressions.

La campanya està organitzada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, amb el suport dels diaris Levante-EMV, la Fundació Bancaixa, Consum Cooperativa, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Generalitat Valenciana, la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, la Diputació d’Alacant i la Universitat d’Alacant.

El COBDCV col·labora amb Llegir en valencià des de la seua quarta edició (2010). A més a més, la campanya compta amb la col·laboració d’Escola Valenciana i el Consell Valencià de Cultura, i el suport de la Universitat de València, la Universitat Jaume I, la Universitat Politècnica de València, la UNED i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, entre uns altres.

Llegir en valencià disposa del seu propi portal web, on a més es pot accedir tant a la campanya actual com a les d’edicions anteriors:

Escuela Técnica Superior de Ingeniería Informática.
Universitat Politècnica de València.
Camino de Vera s/n – València 46022
Edificio 1H – Despacho 04 – planta baja
Teléfono: 620 707 369

© 2022 Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana · Avis legal · Política de cookies · Política de privacidad

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?