El COBDCV col·labora amb l’Any de Carmelina Sánchez-Cutillas de l’AVL

FB_IMG_1584985408692

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua celebra en 2020 i 2021 l’Any de Carmelina Sánchez-Cutillas i amb l’objectiu de difondre la figura i obra de l’escriptora valenciana ha demanat col·laboració al COBDCV per a què els professionals bibliotecaris se sumen a la celebració.

El passat 12 de març de 2020 la presidenta del COBDCV, Amparo Pons, i el president de l’AVL, Ramon Ferrer, van signar l’acord que especifica aquesta col·laboració junt a les quatre acadèmiques que formen la Comissió de l’Escriptora de l’Any.

El COBDCV, a través dels seus col·legiats i col·legiades, convida formalment a les biblioteques valencianes a participar de l’Escriptora de l’Any 2020-2021 i oferir-los una sèrie de propostes per a fer Carmelina Sánchez-Cutillas protagonista de la biblioteca al llarg del 2020 i 2021.

El col·legiat i bibliotecari Ignasi Beltrán, de la Biblioteca Pública Municipal d’Altea, ha estat nomenat com a ambaixador bibliotecari de l’Any de Carmelina i serà el professional encarregat de convidar tots els companys i companyes. La seua elecció està motivada per la relació de l’escriptora amb la vil·la d’Altea i la implicació de l’Ajuntament en la celebració d’aquest any.

En el següent vídeo, protagonitzat per la nostra presidenta, Amparo Pons, i el nostre ambaixador, Ignasi Beltrán, s’expliquen totes les activitats preparades per a les biblioteques valencianes.

Si voleu participar i donar a conéixer la figura de Carmelina als vostre pobles i ciutats ací teniu el formulari d’adhesió. No cal ser membre del COBDCV per a participar-hi.

Què oferim l’AVL i el COBDCV als professionals bibliotecaris?

 1. Material de sobretaula per a informar que es tracta d’una biblioteca adherida a la campanya.
 2. Accés a materials en línia:
  1. Borja Joan; Francés, M. Àngels (2020). Carmelina Sánchez-Cutillas : des de les fronteres del silenci. València: Acadèmia Valenciana de la Llengua.
  2. Borja, Joan; Francés, M. Àngels (2020). Carmelina Sánchez-Cutillas : des de les fronteres del silenci. Material didàctic per a batxillerat. València: Acadèmia Valenciana de la Llengua. Col·lecció Didàctica, 14. ISBN: 978-84-482-6460-4.
  3. Martínez, Molina, E. Carmelina Sánchez-Cutillas. València: Acadèmia Valenciana de la Llengua, 2020. (Còmics; 17). ISBN 978-84-482-6440-6
  4. Jornada Feminari: Carmelina Sánchez-Cutillas: dona rebel.
  5. Documental “Carmelina, mar i cel” d’À Punt.
  6. Guia didàtica sobre Carmelina Sánchez-Cutillas (pendent de publicació)
 3. La possibilitat de demanar l’exposició itinerant sobre l’Escriptora de l’Any i la resta de materials commemoratius que es publiquen. La sol·licitud s’ha de formalitzar enviant un correu electrònic a navalon_mso@gva.es
 4. Lots de llibres per a crear Clubs de lectura sobre l’obra “Matèria de Bretanya”. La novel·la més coneguda de Carmelina que estava exhaurida i enguany tornarà a reeditar-se amb motiu de la celebració. L’AVL oferirà 20 lots de llibres formats per 20 exemplars que es distribuiran pel territori valencià.El COBDCV s’ha responsabilitzat de fer eixe repartiment amb l’objectiu de distribuir-los entre les diferents comarques valencianes. Bibliotecaris col·legiats, preferentment, seran els receptors dels lots i estaran encarregats de custodiar-los a les seues biblioteques i de gestionar l’intercanvi entre les biblioteques de la seua comarca siguen o no col·legiats els seus professionals.Cada biblioteca interessada s’ha de posar en contacte amb la biblioteca responsable del lot per demanar participar.Ací la llista de biblioteques responsables.En acabar l’any es promourà una trobada de Clubs de Lectura de Matèria de Bretanya a la ciutat d’Altea.

  Ací pots consultar el mapa de biblioteques que s’han adherit fins al moment.
 5. Setmana Carmelina
  Es determinarà una setmana especial de l’autora en les biblioteques perquè facen punts d’interés i activitats diverses.
 6. Viquiprojecte: Escriptora de l’Any 2020, Carmelina Sánchez Cutillas
  Es realitzaran dues activitats per a difondre la figura i obra de Carmelina Sánchez-Cutillas, les dones escriptores de la seua època i els espais de la seua novel·la Matèria de Bretanya que transcorre a Altea.
  A – Viquimarató a la Biblioteca Carmelina Sánchez-Cutillas (Ajuntament de València)
  Objectiu: Millorar l’article sobre Carmelina i crear els de les seues obres a la viquipèdia i els projectes germans.
  Es va celebrar el 5 de juny de 2021 a València. Mira el vídeo resum.
  B- Wiki takes a la ciutat d’Altea.
  Objectiu: documentar fotogràficament els espais on va transcórrer la novel·la Matèria de Bretanya, així com crear i millorar els articles sobre els monuments d’Altea.
  Data per confirmar.

El Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua va acordar el 8 de maig de 2021 prorrogar l’Any Carmelina Sánchez-Cutillas fins al 2021 amb l’objectiu de dur a terme la programació prevista per la Comissió de l’Escriptora de l’Any, uns actes que en molts casos ja s’han vist ajornats per la situació sanitària que patix el país.

Per aquesta raó no podem marcar res a hores d’ara però sí oferir-vos un comboi interessant i engrescador per a quan tot puga tornar a la normalitat.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?