Taller presencial
- Data: Dimarts 7 de maig de 2019.
- Horari: De 10.00 a 14.00h. i de 15.30 a 19.30 h.
- Lloc: Centre de Formació i Qualitat “Manuel Sanchis Guarner”, Universitat de València, Aula 1.3 al 1er pis. Edifici situat al Campus dels Tarongers, carrer Serpis 29. 46022 València
Professor: Fernando Juárez
Fernando Juárez Urquijo ja era bibliotecari del seu poble (Muskiz) quan encara no hi havia ordinadors. Ha participat en el grup de validació del Pla Basc de Lectura i forma part del grup de treball sobre préstec digital de les biblioteques d’Euskadi. És membre de ThinkEPI i de Biblioblog. Malgrat no saber què cal fer en una biblioteca (o precisament per això) ha publicat articles i comunicacions i impartit docència especialitzada per a professionals sobre la web social i la web mòbil aplicades a les biblioteques . És autor de “Biblioteca pública, mentre arriba el futur”.
S’entregarà certificat d’asistència de 8 hores.
Presentació
Una de les funcions tradicionals de les biblioteques públiques és la recopilació de la informació local per a preservar la memòria i atendre les demandes d’informació que sobre el nostre entorn més pròxim fan els ciutadans. La col·lecció local s’ha anat conformant a poc a poc i, igual que la pròpia biblioteca, ha evolucionat amb el temps. Actualment vivim en un nou entorn tecnològic en el qual la capacitat d’accés a internet condiciona les nostres activitats. Per a 2020 el consum d’internet des d’un dispositiu mòbil superarà al de banda ampla fixa.
En la societat connectada la memòria és quotidiana, multimèdia i es difon a través de la xarxes per ciutadans que comparteixen les seues vivències amb altres persones. El manteniment i la difusió del contingut local és substancialment diferent: continguts multiformat, multimèdia, amb llicències que faciliten la redistribució, accessibles des de qualsevol dispositiu, lloc i moment. Els serveis mòbils i l’aparició de nous dispositius són claus en aquest procés.
La memòria local necessita biblioteques que combinen el seu paper d’agent especialitzat en l’accés a recursos bibliogràfics, el seu coneixement de les eines web i la seua experiència quotidiana de simple usuari que aporta continguts adaptats a les noves necessitats.
Objectius
Estimular la imaginació i l’autoconfiança davant futurs usos/projectes i donar a conéixer i facilitar l’ús d’eines tecnològiques perquè cada alumne puga tindre una primera aproximació a elles.
Metodologia
En el curs es proposarà una aproximació pràctica a les noves possibilitats per a crear i gestionar una col·lecció local analitzant els projectes i les eines utilitzades a la biblioteca de Muskiz.
Programa
- Google Maps, Storymaps. Mapa literari.
- Flipboard. Les revistes locals.
- Html5up, Youtube, Whatsapp. “Safaretjos de Muskiz”.
- Storymaps. La desembocadura del Barbadun.
- Sigil. Calibre, E-liburutegia. Els ebooks de la Biblioteca de Muskiz.
- Diigo. “El que hem trobat en la xarxa”.
Pica ací i accedeix al Formulari d’inscripció
No realitzes el pagament, ni envies justificants, fins que el Col·legi et confirme que queden places lliures.
Formes de pagament
Realitzar un ingrés al compte: ES14 3159 0032 9522 0380 0228
Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)
BIC: BCOEESMM159 (Pagaments des de fora d’Espanya)
o hacer un ingreso utilizando
Per a qualsevol dubte telefonar al 620707369 o contactar amb administracio@cobdcv.es