Biblioteca i memòria local en els temps de la web mòbil

taller

Taller presencial

Professor: Fernando Juárez

Fernando Juárez Urquijo ja era bibliotecari del seu poble (Muskiz) quan encara no hi havia ordinadors. Ha participat en el grup de validació del Pla Basc de Lectura i forma part del grup de treball sobre préstec digital de les biblioteques d’Euskadi. És membre de ThinkEPI i de Biblioblog. Malgrat no saber què cal fer en una biblioteca (o precisament per això) ha publicat articles i comunicacions i impartit docència especialitzada per a professionals sobre la web social i la web mòbil aplicades a les biblioteques . És autor de “Biblioteca pública, mentre arriba el futur”.

S’entregarà certificat d’asistència de 8 hores.

Presentació

Una de les funcions tradicionals de les biblioteques públiques és la recopilació de la informació local per a preservar la memòria i atendre les demandes d’informació que sobre el nostre entorn més pròxim fan els ciutadans. La col·lecció local s’ha anat conformant a poc a poc i, igual que la pròpia biblioteca, ha evolucionat amb el temps. Actualment vivim en un nou entorn tecnològic en el qual la capacitat d’accés a internet condiciona les nostres activitats. Per a 2020 el consum d’internet des d’un dispositiu mòbil superarà al de banda ampla fixa.

En la societat connectada la memòria és quotidiana, multimèdia i es difon a través de la xarxes per ciutadans que comparteixen les seues vivències amb altres persones. El manteniment i la difusió del contingut local és substancialment diferent: continguts multiformat, multimèdia, amb llicències que faciliten la redistribució, accessibles des de qualsevol dispositiu, lloc i moment. Els serveis mòbils i l’aparició de nous dispositius són claus en aquest procés.

La memòria local necessita biblioteques que combinen el seu paper d’agent especialitzat en l’accés a recursos bibliogràfics, el seu coneixement de les eines web i la seua experiència quotidiana de simple usuari que aporta continguts adaptats a les noves necessitats.

Objectius

Estimular la imaginació i l’autoconfiança davant futurs usos/projectes i donar a conéixer i facilitar l’ús d’eines tecnològiques perquè cada alumne puga tindre una primera aproximació a elles.

Metodologia

En el curs es proposarà una aproximació pràctica a les noves possibilitats per a crear i gestionar una col·lecció local analitzant els projectes i les eines utilitzades a la biblioteca de Muskiz.

Programa

Pica ací i accedeix al Formulari d’inscripció

No realitzes el pagament, ni envies justificants, fins que el Col·legi et confirme que queden places lliures.

Formes de pagament

 

Logo de Caixa Popular

Realitzar un ingrés al compte: ES14 3159 0032 9522 0380 0228

Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)

BIC: BCOEESMM159 (Pagaments des de fora d’Espanya)

o hacer un ingreso utilizando     paypal

Per a qualsevol dubte telefonar al 620707369 o contactar amb administracio@cobdcv.es

Col·labora:

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?