Artistes de biblioteca. Estratègies per acostar l’art als infants mitjançant els àlbums il·lustrats

Xarxes

Taller en línia. 

Aquesta activitat es fa dins de la programació del Festival Baba Kamo.

  • Data: Divendres 11 de desembre de 2020.
  • Horari: De 11.00 a 14.00h.
  • Lloc: Sessió en línia per Zoom.

Professora: Clara Berenguer

Clara Berenguer és Doctora en Història de l’Art per la Universitat de València amb una tesi doctoral sobre la il·lustració infantil valenciana i, més concretament, sobre les il·lustracions infantils de l’il·lustrador valencià Miguel Calatayud. Col·labora habitualment en diverses publicacions amb articles de crítica i divulgació sobre àlbums il·lustrats, llibres infantils il·lustrats i tot el que es deriva del món de l’edició en aquest àmbit. De fet, el setembre del 2016 va obtindre el XV Premi Aurora Díaz-Plaja de Crítica i Estudi de la Literatura Infantil Catalana pel conjunt de crítiques publicades en la revista Lletres Valencianes durant l’any 2015.

Així mateix, des del 2014 gestiona el blog LLibreria Il·lustrada, en el qual intenta abordar tota aquesta temàtica il·lustrada però des d’un punt de vista molt més personal. Ha treballat també com a editora en Sembra Llibres i col·labora de manera externa amb altres editorials alhora que forma part de la coordinació de Bava Kamo. Festival i Fira del Llibre Il·lustrat de València.

Pel que fa als textos literaris, el novembre de 2015 va guanyar el II Premi Àlbum Il·lustrat Ciutat de Benicarló amb l’obra Quan xiula l’avi (Onada, 2015) amb il·lustracions de César Barceló; Llibret de falla (Onada, 2018), amb il·lustracions de Cecilia Plaza, és el segon dels seus textos i, La cua de sirena (El Cep i la Nansa, 2019), amb il·lustracions de César Barceló és la seua publicació més recent.

Es podrá acumular el certificat.

Presentació

Passejarem per propostes editorials contemporànies que parteixen d’una referència artística concreta per a crear un àlbum tan original o trencador com el model en el qual s’ha basat i ens acostarem a la Història de l’Art des d’un punt de vista totalment diferent. A més, explorarem estratègies i activitats per a buscar la complicitat dels més menuts i viure experiències a la biblioteca amb aquests àlbums.

Inscripció tancada.

No envies justificants fins que el Col·legi et confirme que queden places lliures.

 

Per a qualsevol dubte telefonar al 620707369 o contactar amb administracio@cobdcv.es

Col·labora:

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?