Aquests són els cursos que el COBDCV té preparats per a tu en 2025

Estos-son-los-cursos-que-el-COBDCV-tiene-preparados-para-ti-en-2025

Aquest nou any, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana porta nous cursos de formació per als col·legiats i col·legiades que vulguen complementar el seu aprenentatge. Com és habitual, el Col·legi s’assegura de comptar amb experts i expertes altament qualificats en la matèria per a garantir una formació de qualitat en diverses àrees relacionades amb la gestió de la informació i la documentació.

A continuació, recopilem les diferents formacions que posem a la vostra disposició fins a la data:

1. Curs Pràctic de descripció de documents antics d’arxiu, per preparar una oposició

10 de febrer al 7 de març. Curs en línia. 20 hores.

Aquest curs impartit per Vicent Giménez Chornet està dirigit a aquelles persones interessades a preparar oposicions per a treballar en arxius, especialment en l’àmbit de la descripció de documents antics. El curs explicarà breument la norma ISAD (G) per a centrar-se en realitzar exercicis pràctics de descripció de documents històrics.

2. Curs La biblioteca com a motor de l’acció comunitària: com pot (deu) canalitzar l’acció de la societat?

 

24 de febrer al 31 de març. Curs en línia. 20 hores.

Fernando Ross García i Diana Marcela Ladino Guevara analitzaran la transformació de les biblioteques al llarg de la història des d’un punt de vista sociològic. En aquest curs observarem com anteriorment, les biblioteques eren un espai d’informació i oci per als ciutadans, mentre que en l’actualitat, són un element clau per a la millora de la comunitat, així com un motor de canvi que aconsegueix fomentar la participació comunitària en ciutats i barris.

3.Taller de reparació de llibres. Aquest llibre està trencat, expurguem o passem a revisió?

 

4 de març. Taller presencial. 4 hores. València: Presencial Biblioteca Pública Municipal de València – Eduard Escalante

25 de març. Taller presencial. 4 hores. Alacant: Presencial UA. Biblioteca de Filosofia i Lletres.

En aquestes dues edicions a València i Alacant, Fernando Navarro Hidalgo ensenyarà com reparar els llibres de manera duradora mitjançant l’ús de grapes, fil i/o cola. D’aquesta manera, els llibres perduraran intactes després de nombrosos préstecs sense necessitat de tornar a passar pel taller.

4. Curs Recerques i Catalogació amb MARC21 utilitzant Absysnet

21 de març al 17 d’abril. Curs en línia. 20 hores.

Alberto Muñoz formarà als alumnes en els processos habituals de cerca de documents i catalogació realitzats a les biblioteques de la XLPV mitjançant el SIGB AbsysNet.

5. Curs La planificació i programació d’activitats culturals als centres de documentació i biblioteques

15 d’abril al 16 de maig. Curs en línia. 25 hores.

Rosa María Martí Pérez ensenyarà com dissenyar la “Gestió Cultural a mesura” És a dir, les habilitats necessàries per a planificar, dissenyar i gestionar activitats culturals en biblioteques i centres de documentació. El curs s’enfoca en com crear programes que no sols fomenten la participació de la comunitat, sinó que també estiguen alineats amb la missió i els objectius d’aquestes institucions.

6. Taller Introducció a la tècnica narrativa oral del Kamishibai

 

12 de  maig. Taller presencial. 4 hores

En aquest curs, impartit per Josu Giménez Maia, s’abordaran els principis fonamentals de la tècnica Kamishibai, explorant el seu origen, evolució i les seues aplicacions didàctiques. El contingut se sustentarà en la guia How to Perform Kamishibai: Questions and Answers de Noriko Matsui.

7. Curs Design Thinking en Unitats d’Informació

Del 6 al 31 de maig. Curs en línia. 20 hores

Aquest curs impartit per Oskar Hernández abordarà el pensament de disseny, o “Design Thinking”, una metodologia utilitzada per a activar processos d’innovació en biblioteques i centres de documentació. Aquesta metodologia té l’objectiu de buscar solucions noves, viables, factibles i útils de manera col·lectiva davant un determinat repte.

8. Curs Comunicació i gestió de la atenció a l’usuari en biblioteques

Del 2 al 30 de juny. Curs en línia. 20 hores.

En aquesta formació, Francisco Javier García Gómez, proporcionarà pautes i recomanacions pràctiques per a gestionar de manera eficaç les diverses situacions de comunicació entre el professional bibliotecari i els usuaris, amb l’objectiu d’optimitzar la seua experiència a la biblioteca.

No dubtes a apuntar-te a aquests cursos per a perfeccionar la teua formació!

 

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?