El 7 de març se celebrarà la viquimarató “Dones a la Biblioteca Valenciana”

Logo_del_viquimarato_del_7_de_marc_de_2020_a_la_Biblioteca_Valenciana

Una viquimarató és una activitat que reuneix un grup d’editors per a introduir contingut a la Viquipèdia sobre una temàtica determinada. Els darrers anys és habitual la realització d’aquest tipus de sessions al voltant de la data del 8 de març amb la finalitat d’augmentar la presència i visibilitat d’informació sobre les dones i reduir la bretxa de gènere que existeix a l’enciclopèdia més consultada del món.

En aquesta ocasió esta marató d’edició anomenada “Dones a la Biblioteca Valenciana” està organitzada per la biblioteca capçalera del Sistema Bibliotecari Valencià junt amb el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) i els experts voluntaris d’Amical Wikimedia i Wikimedia España.

El COBDCV va signar l’estiu passat dos convenis amb les dues entitats de voluntaris per a difondre el coneixement obert a través de Viquipèdia i formar els professionals de la gestió de la informació valencians en els seus usos i avantatges. Al mes de gener el COBDCV va organitzar tallers formatius junt amb les dues entitats aprofitant la campanya #1Lib1Ref i la primera activitat d’edició que se celebrarà en el marc d’aquest conveni comptarà amb la principal biblioteca valenciana.

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu des de fa un temps està treballant per a donar visibilitat a les dones valencianes vinculades a la cultura, sobretot escriptores, editores i impressores a través d’exposicions i la revisió i publicació de llistes d’autoritats. Amb l’ajuda del COBDCV, Amical Wikimedia i Wikimedia España podran fer-les visibles a la Viquipèdia i els seus projectes germans.

Aquesta primera viquimarató té un objectiu concret: crear i millorar els articles ja existents de les dones que han donat o han ajudat a facilitar la donació d’arxius personals a la Biblioteca Valenciana, així com aquells referits a dones impressores i editores. El viquiprojecte és molt més ample i es desenvoluparà al llarg del temps amb diverses activitats.

Per a participar en la viquimarató no cal ser expert, sinó tindre ganes d’aprendre i de contribuir a millorar la presència femenina de la cultura valenciana a l’enciclopèdia més llegida i consultada per tota la ciutadania.

Més informació.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?