GT Avaluació, documents essencials i anàlisi de riscos, nou grup de treball del COBDCV

CT-seleccion-2

La imparable transformació digital, l’allau de canvis normatius i l’actual crisi sociosanitària ha trastocat –i trasbalsarà encara més- el funcionament i les prioritats de la majoria d’empreses i administracions. Estem en període de canvis, sense cap dubte. El COBDCV vol obrir espais de treball i d’experimentació col·lectiva que millore les nostres organitzacions i potencie la professió, alineats i compromesos amb les necessitats de la societat valenciana.

Amb la teua ajuda, el grup d’Avaluació, documents essencials i anàlisi de riscos pretén aportar pautes tècniques i propostes per a salvaguardar la informació en entorns complexos, millorar la gestió atenent al valor de la informació, i a la continuïtat del negoci davant escenaris de risc. Si creus interessants les següents parcel·les, aquest és el teu grup:

  • Avaluació documental i el valor de la informació. Potser un dels reptes més importants ara mateix de la professió, sobretot en entorns electrònics. No ens centrem únicament en quins documents de l’arxiu conservem o eliminen. Les noves tendències van més enllà i situen l’anàlisi de les organitzacions en el centre de l’avaluació, una avaluació constructiva, funcional, amb patrons i mètodes des de la producció tant en empreses i administracions.
  • Gestió de la documentació essencial. Amb la informàtica generem molta més documentació i es multipliquen els recursos d’informació. Hem de tractar igual tots els documents i els Sistemes d’Informació? Amb idèntiques garanties de preservació i polítiques de seguretat? En l’administració pública, la gestió de documents essencials és una exigència legal encara poc treballada i menys posada en pràctica. Què podem proposar en l’àmbit privat?
  • Anàlisi de riscos en la gestió de la informació. Volem obrir un espai de formació, investigació i discussió cooperativa, també amb altres disciplines, que situe la gestió de la informació al nucli de la continuïtat del negoci, una línia estratègica innovadora i d’alt impacte ara mateix per a totes les organitzacions. I perquè no, també de consultoria!

Es va programar una primera acció formativa que va marcar el punt de partida d’alguna manera: Curs “L’avaluació de documents: del discurs al mètode” a càrrec de Lluís-Esteve Casella i Serra que es va realitzar a finals de 2020. Per a abril de 2021 està programada una segona acció formativa: Curs pràctic de valoració i selecció documental.

Darrere vindran altres iniciatives i per això ens cal la teua participació decidida. Anima’t! A què esperes!

Components

coordina: Joan Carles Faus Mascarell, núm. 736

Ana Gabriela Álvarez Roca, col·legiada núm. 599

María Navarrete Cano, col·legiada núm. 241

Adela Carreras Romero, col·legiada núm. 019

Núria Martínez Fernandez, col·legiada núm. 177

Merche Rojas Granero, col·legiada núm. 723

Nacho Latorre Zacarés, col·legiat núm. 162

Jose Antonio Martínez González, col·legiat núm. 179

Ramón  Martínez Vayà, col·legiat núm. 637

Marta Orts Devis, col·legiada núm. 772

Gloria Vallet Sanmanuel, col·legiada núm. 661

Salvador Vercher Lletí, col·legiat núm. 12

Carmen Vidal Blasco, col·legiada núm. 89

Contacta amb el COBDCV si ets col·legiat o col·legiada i vols formar part d’aquest GT.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?