fbpx
alta calidad píldoras http://www.totmataro.cat/comprar-kamagra.html España entrega rápida http://www.totmataro.cat/cialis-20mg-precio.html

Projecte #GLAMWiki

La Viquipèdia és l’enciclopèdia més consultada del món, tots i totes en algun moment, amb més o menys interés o necessitat hem obert el seu cercador i hem intentat averiguar més sobre algun dubte que teníem. Este acte el fan milions de persones al món cada dia i els professionals de la gestió de la informació tenim la possibilitat d’ajudar a millorar el seu nivell de fiabilitat amb continguts rellevants i d’ensenyar els ciutadans a consultar-la amb ulls crítics.

El COBDCV va signar el passat 26 de juliol de 2019 dos convenis, un amb Amical Wikimedia i un altre amb Wikimedia España amb l’objectiu de proporcionar ferramentes i coneixements als professionals valencians per a treballar amb l’enciclopèdia més consultada del món.

Sabeu que Viquipèdia té un bon nombre de projectes germans com Wikimedia Commons, Wikidata, Viquidites, etc., fins i tot es poden fer guies de viatges lliures amb “Wiki viajes”. Des de les biblioteques, els arxius i els centres de documentació es poden dinamitzar molts tipus d’activitats com Viquimaratons o editatons, tallers d’edició, concursos, Wiki takes, etc.

Les sigles GLAM signifiquen Galleries, Libraries, Archives and Museums. El moviment Open GLAM promou que les institucions d’informació i patrimoni obrin les seues col·leccions i repertoris a l’accés lliure de tots els ciutadans a través d’internet i per descomptat que Viquipèdia se suma a este moviment a través del #GLAMWiki. Mireu quina proposta més interessant és el projecte GLAM de Viquipèdia.

El mes de gener comença amb una convocatòria a nivell mundial de la Fundació Wikimedia anomenada #1Lib1Ref que diu que si cada professional de la informació, amb especial incidència als bibliotecaris i les bibliotecàries, inclogueren a la Viquipèdia , en qualsevol de les seues versions idiomàtiques, una referència bibliogràfica es milloraria enormement la seua fiabilitat. La Viquipèdia ens demana ajuda! Els ajudem?

Ací teniu un vídeo explicatiu del #1Lib1Ref:

Vos recomanem encaridament participar per a estar preparats per a les següents propostes que vos farem d’ací endavant.

May 25, 2021

Viquimarató al voltant de la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas

Es durà a terme el 5 de juny, dins dels actes commemoratius de l'Escriptora de l'Any de l'AVL.
May 30, 2020

Viquiprojecte sobre Arxius Valencians

Animem a tots els col·legiats i col·legiades a crear i augmentar la informació en la Viquipèdia
March 7, 2020

El 7 de març se celebrarà la viquimarató “Dones a la Biblioteca Valenciana”

Tindrà lloc a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu a partir de les 9 del matí i estarà obert
January 21, 2020

Com referenciar a Viquipèdia per a la campanya #1Lib1Ref

Taller impartit a Dènia, València, Castelló i Alacant.