Assessorant a l’investigador des de la biblioteca: perfils i eines científiques

Taller presencial
Taller 4 hores gratuït per a Membres COBDCV.

  • Data: .
  • Horari: De 16 a 20 hores.
  • Lloc: Aula F04. Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, València. Plànol.

Professor: Nicolás Robinson García

Doctor en Ciències Socials per la Universitad de Granada, actualment treballa en INGENIO (CSIC-UPV) en la Universitat Politècnica de València com a investigador postdoctoral. Està especialitzat en l’àmbit de la bibliometria i l’avaluació de l’activitat investigadora.

Ha publicat nombrosos treballs d’investigació sobre rànquings d’investigació, el desenvolupament d’indicadors per a mesurar l’impacte bibliomètric de les editorials científiques o l’anàlisi de noves fonts d’informació per a l’avaluació científica. Actualment treballa en temes relacionats amb l’impacte social de les universitats en el context local.

Públic al que va dirigit

Dirigit a públic en general, gestors de la informació, bibliotecaris i arxivers.

Certificat d’assistència al taller de 4 hores.

Presentació

Aquest taller està dirigit a bibliotecaris i documentalistes que treballen en universitats o centres de’investigació en activitats de suport a l’investigació. Pretén introduir al professional en els diferents canvis que s’estan produint en l’entorn acadèmic i les noves demandes de gestió del currículum i la disseminació dels resultats de’investigació als quals es veuen enfrontats els investigadors en l’actualitat.

La implantació d’identificadors d’autor tipus ORCID o la implementació d’estàndards de currículum nacionals com són el CVN (Currículum vitae Normalitzat) o el CVA (Currículum vitae Abreujat) solament alguns dels primers passos que s’estan donant de cara al monitoratge del currículum complet dels investigadors. Així mateix, les noves demandes socials de transparència i divulgació de la ciència exigeixen a l’investigador estar present en la web i en les xarxes socials.

Aquest curs pretén servir com una breu introducció perquè el professional conega el potencial de les noves eines que estan sorgint, així com la formació adequada per a tindre la capacitat d’assessorar a l’investigador de manera crítica i personalitzada, sent capaces de dissenyar estratègies de gestió del currículum i de comunicació científica d’acord a les necessitats dels seus usuaris i del públic al que han d’enfrontar-se aquests.

Objectius

L’objectiu del mateix és oferir una breu introducció teòric-pràctica en les labors de gestió i disseminació dels resultats d’investigació. Després de la consecució del mateix, s’espera que els professionals siguen capaços de:

  1. Tindre una opinió formada i crítica dels indicadors bibliomètrics més emprats actualment
  2. Conèixer a fons el desenvolupament i les motivacions del moviment d’accés obert
  3. Manejar i conèixer els principals identificadors d’autors que actualment s’estan promovent des de les institucions
  4. Gestionar de manera semiautomàtica el bolcat de publicacions científiques entre diferents formats de currículum científic i identificadors per a poder assessorar eficaçment a l’investigador
  5. Saber establir línies clares i personalitzades de presentació a la societat del CV de l’investigador així com estratègies de disseminació de la seua activitat investigadora

Metodologia

Es proposa fer una sessió teòric-pràctica en la qual s’aniran intercalant i presentant les diferents eines així com les seues funcionalitats. Es fomentarà la participació dels assistents mitjançant la presentació de casos concrets i exemples que ajuden al professional a veure quan i de quina manera es poden aplicar els coneixements que s’imparteixen. Així mateix, se suggeriran els moments més adequats al llarg del calendari escolar per a proposar campanyes d’assessorament en sobre la gestió del currículum científic.

Programa

El taller s’estructura en quatre blocs, dos de caràcter teòric i dos de caràcter pràctic. A continuació es detallen:

  1. Indicadors bibliomètrics: Què signifiquen i on trobar-los
  2. Accés Obert: L’origen del moviment i l’assessorament a l’investigador de cara a la publicació
  3. Disseminació dels resultats: La web com a carta de presentació
  4. Perfils d’investigadors, CVN i CVA: La interoperabilitat entre sistemes

Formulari d’inscripció:

No realitzes el pagament, ni envies justificants, fins que el col·legi et confirme que queden places lliures.

Compte per a fer l’ingrés de la inscripció

Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)

Caixa popular: ES14 3159 0032 9522 0380 0228

BIC: BCOEESMM159 (Pagaments des de fora d’Espanya)

Per a qualsevol dubte telefonar al 620707369

Col·labora

Logo UV

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?