IV Punt de Trobada Bibliotecària (Llíria)

IMG-20170520-WA0002

El “Punt de Trobada Bibliotecària” s’ha convertit en un cita imprescindible per al col·lectiu bibliotecari valencià, amb unes activitats i una programació variada i atractiva que combina aspectes formatius i lúdics de manera molt equilibrada.

Aquest any, celebrarem la quarta edició que tindrà lloc a Llíria, a la comarca del Camp de Túria, amb un equip de professionals que ha preparat un programa suggeridor que compta amb la participació de professionals de primer nivell.

Es celebrarà dissabte 20 de maig de 2017

 A la Biblioteca Pública Municipal L’Almodí de Llíria

Situada al Carrer de la Purissima, 50, 46160 Llíria, València

PROGRAMA

9.30-10.00h.      Recepció i lliurament de documentació

10.00-10.15h.   Inauguració

Intervencions institucionals

10.15 -10.45h.  Ponència inaugural

                         Bibliowikis, biblioteques actives .  Viquipèdia

                         Àlex Hinojo, director d’Amical Wikimedia

10.45-11.00h.   Bona pràctica

                          Viquimarató de l´Eliana

                         Bàrbara Gascó, biblioteca de l’Eliana.

11.00 -11.30h.  Pausa Café.

BONES PRÀCTIQUES BIBLIOTECÀRIES

11.30 -11.45h.  Paiporta, món de contes. Festival d’oralitat.

                         Enric Campos, Biblioteca de Paiporta.

   Susu Benitez. Pedagog Teatral

11.45-12.00h.   Espanta la por: la cultura tradicional valenciana com a projecte de foment lector.

                         Amparo Pons. Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia.

12.15-12.30h.   Ciutats lectores

                        Carmen Navarro Dolz, FULL Fundació pel Llibre i la Lectura

14: 00-16.00h.  Dinar

Fusió cuina lliriana i marroquina. Poesia a la taula.

Basada en el poemari de Marti i Pol i Vicent Andrés Estellés

16.00-17.00h.   Ruta turísticoliterària.

                           Ruta ambientada per la medina de Lyria. Poemes dels autors àrabs medievals.

(Sorteig d’una ruta cultural per la Ciutat de València per a dues persones, amb menjar inclòs)

PONENTS

Àlex Hinojo @ÀlexHinojo

Alex Hinojo

(Barcelona, 1980) també conegut a la xarxa com a Kippelboy. Sóc un director de projectes culturals i activista pel coneixement lliure. Diplomat en ciències empresarials (UAB/UOC) amb postgraus en gestió cultural (UB) i museologia (UPF), estic especialitzat en la divulgació cultural a la xarxa mitjançant plataformes obertes, especialment la Viquipèdia.

Treballe amb els principals museus, biblioteques, arxius i universitats dels Països Catalans, així com amb diverses institucions europees o estatunidenques, intentant difondre els beneficis potencials de treballar en obert, en xarxa i de manera col·laborativa.

Actualment treballo com a director a Amical Wikimedia, des d’on he impulsat diversos projectes culturals i educatius i on vam rebre el Premi Nacional de Cultura el 2014 per la nostra contribució al coneixement universal en llengua catalana i per fer possible que el coneixement sobre la cultura catalana sigui accessible en qualsevol llengua.

Bárbara Gascó @bargasco

Barbara Gasco Comeche

Visc  i treballe al Camp de Túria, sóc diplomada en Biblioteconomia i  llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València.

Actualment treballe a la Biblioteca de l’Eliana, on entre altres tasques porte endavant el projecte Bibliowikis per a difondre la  història local a la Viquipèdia.

Em considere una firme defensora de la biblioteca pública com a tercer espai, com a lloc d’intercanvi cultural i social en la comunitat, on la ciutadania puga satisfer no només les seues necessitats de coneixements i formació sinó també d’integració i d’oci.

Enric Campos Martí @EnricLaboral

Enric Campos

Arriba al món de les Biblioteques Públiques des de l’àmbit educatiu. És un autodidacta que acaba formant-se com a Documentalista en la Universitat Oberta de Catalunya

És un enamorat dels serveis públics docents, culturals, sanitaris. Sense ells esta societat seria més pobra i més injusta.

Sempre ha participat en el moviment associatiu. En primer lloc en l’Associació de Bibliotecaris Valencians, i després en la seua successora, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, de la que forma part dins de la seua Junta Directiva.

Des del 2015 gestiona un dels equipaments bibliotecaris més grans i actius de l’àrea metropolitana de València: la Biblioteca Pública María Moliner Ruiz de Paiporta.

L’any passat posà la seua passió i el seu atreviment organitzant amb Susu Benítez el 1er Festival de Narració Oral “PAIPORTA MÓN DE CONTES”

El resultat sembla que fou prou satisfactori perquè els han encomanat una segona edició.

Susu Benítez susucuentos@gmail.com

Susu Benítez

Susu Benítez porta des de 1983 com a actor, director, pedagog teatral i productor de teatre. Ha participat en quasi tot tipus d’espectacles per a tot tipus de públics. Sent membre de diverses companyies de teatre a Alacant, Barcelona i València. Especialitzant-se des de 1994 en la narració oral i participant, dins d’aquest format, en quantitat d’esdeveniments al voltant de la paraula, en tota la península: festivals, biblioteques, teatres, fires del llibre, col·legis, bars, sagristies, carrers, cases d’intercanvi de parelles, autobusos…

He explicat contes, llegendes i mentides, per a adults, joves, xiquets i públic sense classificar. He participat amb diferents propostes escèniques al voltant del conte, tant com a narrador com a organitzador d’esdeveniments culturals per tot l’estat espanyol

En el 2016 dirigisc la 1ª edició del festival de narració oral “Paiporta Món de Contes”

En l’actualitat sóc professor i codirector de l’Escola Municipal de Teatre de Quart de Poblet (València). Participe com a artista en la Fundació Yehudi Menuhin.

Amparo Pons Cortell @ponscor

Amparo Pons

 

Llicenciada en Història i Diplomada en Biblioteconomia per la Universitat de València. Al llarg dels anys he treballat en diferents centres d’informació que m’han aportat experiència i una mirada conjunta de la professió.

Des de 2011 sóc tècnica mitjana de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia on he descobert l’apassionant i desconegut món de les biblioteques de museus. Ací he aprés que és tan important fer treball tècnic com difusió per visualitzar-nos i amb este objectiu organitze els cicles: #EnVeuAlta a la Biblioteca, Café i Antropologia i Espanta la por.  Des de la Biblioteca sóc l’encarregada de coordinar i validar el treball del viquipedista resident al Museu Valencià d’Etnologia i per això som #BiblioWiki. Enganxada a les xarxes socials com a gran instrument de la divulgació bibliotecària i orgullosa gestora del blog Etnobloc : mes a mes llibres i demés. Forme part de Musas València amb la resta de bibliotecàries de museus de la ciutat de València i estic absolutament convençuda que en la nostra professió necessitem fer #ComboiBibliotecari

Carmen Navarro Dolz carmen@ciutatlectora.com

Carmen Navarro

Diplomada en Professorat d’ E.G.B. (U.V.) i graduada en Filologia Catalana (U.V.). He realitzat diferents postgraus i diplomes: Postgrau en Educació d’ Adults (E.U. EDETANIA), Diploma en Literatura i Cultura per a Infants i Joves (UV. ADEIT) i Curs d’animació a la lectura: la formació de lectors (UNED i Fundació Bromera per al Foment de la Lectura).

He treballat com auxiliar d’agència de lectura i com ha mestra en la formació de persones adultes. Des de l’any 1999 sóc sòcia de l’empresa Sénia Projectes Educatius SL dedicada al disseny, creació i implementació de projectes d’animació lectora en biblioteques, centres educatius i municipis.

He impartit cursos i jornades formatives per a professors al CEFIRE i a diferents centres educatius, i he col·laborat amb editorials com Tàmdem i Bromera en la realització d’activitats d’animació lectora, edició de material didàctic digital i col·laboracions literàries.

Des de 2015 col·labore amb l’empresa FEETS. Gestió de projectes en el desenvolupament de projectes relacionats amb la lectura i el circuit del llibre i amb FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura com a coordinadora municipal del programa Ciutats Lectores.

Matricula tancada

No realitzes el pagament, ni envies justificants, fins que el Col·legi et confirme que queden places lliures.

Formes de pagament

Realitzar un ingrés al compte:

Logo de Caixa Popular

ES14 3159 0032 9522 0380 0228

Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)

BIC: BCOEESMM159 (Pagaments des de fora d’Espanya)

o fer un ingrés utilitzant     paypal

Per a qualsevol dubte telefonar al 620707369 o contactar amb administracio@cobdcv.es

PATROCINEN

Ayuntamiento de Liria

 

Fil-per-Randa

 

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?